Miękkie, soczyste, aromatyczne. Takie jest właśnie nasze świeże mięso. Proste zasady, chów bez antybiotyków, pośpiechu, pod czujnym okiem hodowców z polskich gospodarstw… sprawiają, że znakomicie smakuje prosto z piekarnika i patelni, a smak esencjonalnego rosołu przywołuje najsmaczniejsze wspomnienia z dzieciństwa.
Kurczak sielski jest tak soczysty i aromatyczny, bo w miejscu, z którego pochodzi panują proste zasady. Cierpliwość. Hojność. Szczerość. Każdego dnia doglądany jest przez gospodarzy, którym ufamy. Są naszymi sprawdzonymi i doświadczonymi hodowcami.
Kurczak Sielski zajada się tym, co lubi najbardziej: polskimi zbożami z dodatkiem marchwi, składników mineralnych, witamin i probiotyków. Robi to bez obawy. Wie, że jego pasza pozbawiona jest surowców GMO.
Hodowcy z wyjątkową troską podają mu ulubioną paszę z polskich upraw. Znajduje w niej złocistą kukurydzę, pszenicę, pszenżyto, jęczmień, owies.
Kurczak Sielski nigdzie się nie spieszy. Z dala od wielkich aglomeracji miejskich, od tłoku, pośpiechu ma najlepsze warunki, by rosnąć wolniej. Nawet o 30% niż standardowy kurczak.