Najwyższej jakości szynka, której przygotowanie trwa aż 8 tygodni. Peklowana na wzór domowych receptur, zgodnie z zachowaniem regionalnych i rzemieślniczych tradycji, zachwyca wyjątkowym bukietem smaków i zapachów. WIelokrotnie wędzona zimnym dymem, na wzór szynek typu westfalskiego, spełni oczekiwania koneserów wyrobów długodojrzewających.
Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Przedział wagowy 0,6-0,9 kg
Wędzonka wieprzowa wędzona, surowa.
Produkt pakowany próżniowo
100g produktu wytworzono ze 125g szynki wieprzowej bez kości.
Składniki: szynka wieprzowa bez kości, sól, cukier, glukoza, przyprawy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, kultury starterowe, substancja konserwująca: azotan potasu, azotyn sodu.
Produkt może zawierać: gluten, soję, gorczycę, seler, mleko łącznie z laktozą.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 626 kJ/148 kcal; tłuszcz 3,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g; węglowodany 2,4 g, w tym cukry 1,4 g; białko 27 g; sól 5,6 g.
Po otwarciu opakowania spożyć w terminie nie dłuższym niż 72 godziny przy zachowaniu warunków przechowywania zapisanych na etykiecie.
Przechowywać w temperaturze 2-8°C.