Pigwa pospolita (Cydonia oblonga) jest jedną z najstarszych uprawnych roślin owocowych należących do tej samej rodziny różowatych (Rosaceae) co jabłka. W Polsce dojrzałe, żółte owoce pigwy pospolitej pojawiają się na drzewach we wrześniu i październiku. Otrzymany z owoców pigwy sok posiada wielu zwolenników, ceniących sobie jego wyrazisty i charakterystyczny smak i zapach. Sok może stanowić dodatek do aromatycznych napojów i koktajli o każdej porze roku.
DLACZEGO WARTO WYBRAĆ SOKI ŚWIATA OLEOFARM?
Nie z koncentratu
Soki z serii Soki Świata są w 100% bezpośrednio wyciskane, a nie odtwarzane z koncentratu, dlatego na opakowaniu z dumą widnieje oznakowanie NFC – Not From Concentrate / nie z soku zagęszczonego.
Bez konserwantów
Soki nie zawierają konserwantów, dlatego po otwarciu należy przechowywać butelkę w lodówce zgodnie z informacją znajdującą się na etykiecie.
Bez barwników
Po przelaniu do szklanki każdy z soków ma barwę charakterystyczną dla soków NFC.
Korek zabezpieczający w szyjce butelki
Korek znajdujący się w szyjce butelki zabezpiecza przed nadmiernym wypływaniem soku po jego przechyleniu – umożliwia to bardziej precyzyjne nalewanie do szklanki.
Ciemne szkło butelki
Soki w szklanych opakowaniach są cenione za to, że długo zachowują świeżość, smak i aromat, a ciemny kolor szkła chroni je przed dostępem światła, które może wpłynąć negatywnie na ich właściwości.
W naszej ofercie znajdziesz szeroki wybór smaków soków z całego świata! Wypróbuj każdy z nich i znajdź swojego faworyta!
Składniki:
Sok z owoców pigwy pospolitej 100% (Cydonia oblonga).
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna (energia) – 186 kJ/44 kcal, tłuszcz – 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g, węglowodany – 11 g, w tym cukry – 8,7 g, białko – 0 g, sól – 0 g.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 14 dni.
Kraj pochodzenia:
Polska
UWAGA!
Produkt może nieznacznie różnić się barwą i smakiem w zależności od partii. Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.