Kiełbasa salami krojona w opakowaniu 96 g. Kiełbasa wieprzowa, drobno rozdrobniona, wędzona, surowa, podsuszana, osłonka niejadalna.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, maltodekstryna, glukoza, fruktoza, przyprawy, suszony burak czerwony, kultury startowe, barwnik - koszenila, substancja konserwująca - azotyn sodu, stabilizator - kwas cytrynowy, przeciwutleniacze: izoaskorbinian sodu, ekstrakt z rozmarynu; transglutaminaza. Do wyprodukowania 100 g gotowego wyrobu wykorzystano 130 g mięsa wieprzowego.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1435kJ/ 345kcal; Tłuszcz 28 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g; Węglowodany 1,2 g, w tym cukry 1,2 g; Białko 22 g; Sól 3,7 g.
Pakowano w atmosferze ochronnej. Przechowywać w temperaturze 2-6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Termin przydatności do spożycia maksymalnie 14 dni od daty produkcji.