To tradycyjne danie w wykonaniu naszej kuchni wyróżnia się jakością starannie wyselekcjonowanych składników użytych do jego produkcji. Delikatne ciasto ręcznie wyrabiane z dodatkiem wykwintnego żółtka jaj od kur wiejskich sprawia, że nawet najbardziej wybredny koneser poczuje jego wyjątkowy smak.
Świąteczne pierogi podawane są na pięknie nakrytym stole, w atmosferze świątecznych dekoracji i przy dźwiękach kolęd w tle. To wszystko tworzy wyjątkową oprawę dla tego tradycyjnego dania.
Pierogi z kapustą i grzybami naszej kuchni powstają ze świeżej kapusty kiszonej oraz z grzybów leśnych, które w połączeniu z cebulką doskonale doprawione solą i pieprzem tworzą niezwykłe w smaku doświadczenie kulinarne.
Podajemy je dla Was w otoczce smakowitej okrasy w postaci zarumienionej słodkiej cebulki zeszklonej na masełku.
Nasze pierożki zdobyły uznanie wśród klientów jako najczęściej wybierane spośród pozostałych producentów.
Ciasto na pierogi: mąka pszenna, woda, mleko, żółtko jaja, masło, sól
Pierogi z kapustą i grzybami: Kapusta kiszona, grzyby suszone mieszane, cebula, sól, pieprz.