Pierogi z dynią i serem kozim to doskonały pomysł na szybki obiad czy kolację. Pierogi dostępne wyłącznie w sezonie jesiennym. Produkt przygotowywany na bazie świeżych jaj. Wyrób garmażeryjny, gotowany.
Składniki: mąka pszenna, woda, dynia 45%, ser (z mleka), ser (pasteryzowane mleko kozie, sól, stabilizator - chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej), cebula, marchew, seler, cukinia, jaja świeże, olej rzepakowy, sól, przyprawy, zioła. Zawartość farszu nie mniej niż 30%.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 732kJ/ 176 kcal; Tłuszcz 3,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g; Węglowodany 30 g, w tym cukry 2,5 g; Białko 6,1 g; Sól 0,95 g.
Pakowano w atmosferze ochronnej. Przechowywać w temperaturze 2-6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 24.