To tradycyjne danie w wykonaniu naszej kuchni wyróżnia się jakością starannie wyselekcjonowanych składników użytych do jego produkcji. Delikatne ciasto ręcznie wyrabiane z dodatkiem wykwintnego żółtka jaj od kur wiejskich sprawia, że nawet najbardziej wybredny koneser poczuje jego wyjątkowy smak.
Uwielbiane przez wszystkich pierogi ruskie są symbolem polskiej tradycji nie tylko od święta, lecz każdego dnia. Połączenie łagodnych ziemniaków, kremowego wysokiej jakości twarogu i delikatnej cebulki są jednocześnie sycące i przyjemnie lekkie.
Podajemy je dla Was w otoczce smakowitej okrasy w postaci zarumienionej słodkiej cebulki zeszklonej na masełku.
Nasze pierożki zdobyły uznanie wśród klientów jako najczęściej wybierane spośród pozostałych producentów.
Ciasto na pierogi: mąka pszenna, woda, mleko, żółtko jaja, masło, sól
Pierogi ruskie: Ziemniaki, ser twarogowy (mleko, kultury bakterii mlekowych), cebula, sól, pieprz, olej rzepakowy.