Wyjątkowo delikatne i kruche parówki cielęco-wieprzowe. Wysoka zawartość cielęciny 52%, wpływa na walory smakowe produktu oraz sprawia, że jest on wymarzoną przekąską dla dzieci i osób na diecie, również bezglutenowej. Produkt wysokiej jakości, wyróżniony Godłem Promocyjnym Agro Polska, zdobywca nagród w kategorii “produkt tradycyjny” na VII Międzynarodowych Targach żywności Ekologicznej
i Regionalnej.
Składniki: mięso cielęce 52%, mięso wieprzowe 43%, woda, skrobia, sól, przyprawy (czosnek, pieprz, gałka muszkatołowa, kolendra), glukoza, cukier, ekstrakty owoców i warzyw.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 923 kJ/ 222 kcal; Tłuszcz 16 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,3 g; Węglowodany 3,0 g, w tym cukry 0,8 g; Białko 16,5 g; Sól 1,7 g.
Przechowywać w temperaturze 2-6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Waga opakowania może się różnić o +/- 5% ze względu na naturalny proces pakowania.