Olej kokosowy nierafinowany tłoczony na zimno Biooil 450ml

  • Dodaj recenzję:
  • Cena: €11,59
  • Najbliższy termin dostawy 12-14 LIPCA.


  • Cena €11,59 / szt.
  • - +

Olej kokosowy tłoczony na zimno nierafinowany

Olej kokosowy tłoczony na zimno, nierafinowany i nieoczyszczony może być stosowany zarówno jako środek spożywczy, jak i środek kosmetyczny do użytku domowego i profesjonalnego. Stosowany w celach kosmetycznych, zewnętrznie, może być używany jako maść, balsam do skóry, szampon do włosów, maseczka. Nierafinowany olej kokosowy jest bazą wielu domowych kosmetyków, czy nawet bezfluorowej pasty do zębów. Dzięki swoim doskonałym właściwościom nawilżającym, świetnie sprawdza się w olejowaniu włosów: regularnie stosowany zapewni włosom odpowiednią miękkość, moc i błysk. Olej kokosowy wzmacnia cebulki włosa – skutecznie wspiera też w walce z łupieżem, minimalizując łuszczenie się skóry.

Tłoczony w Polsce, w podzielonogórskim zakładzie firmy Laboratorium BIOOIL® olej kokosowy, jest zawsze tłoczony na zimno, nieoczyszczony, nierafinowany – cechuje się pięknym aromatem orzecha kokosowego. Tłoczenie na zimno, z najwyższej jakości surowca, pozwala zachować pełnię witamin i minerałów naturalnie występujących w kokosie. 90% oleju kokosowego to tłuszcze nasycone.

 

Zastosowanie oleju kokosowego
Olej kokosowy tłoczony na zimno ma szeroki wachlarz zastosowań kulinarnych. Ze względu na z natury stałą konsystencję, doskonale nadaje się do smarowania pieczywa (jako zdrowsza alternatywa dla masła lub margaryny). Olej ten jest bardzo wytrzymały na wysokie temperatury i cechuje się wysoką temperaturą dymienia – z powodzeniem można na nim smażyć i używać go do wypieków. Aromat oleju kokosowego nada potrawom nowego wymiaru – delikatny, ledwie wyczuwalny aromat kokosa sprawi, że twoje potrawy będą miały orientalny charakter.

Tłoczony przez nas olej kokosowy ma śnieżnobiały kolor, zwartą konsystencję, piękny aromat i przyjemny smak – jest to olej kokosowy premium, zaliczany do olejów najwyższej jakości. W temperaturze pokojowej utrzymuje formę stałą, a przy około 26 stopniach Celsjusza przechodzi w formę płynną (zmiana stanu skupienia nie powoduje żadnych zmian parametrów jakościowych – olej kokosowy zachowuje wszystkie swoje właściwości).

Przechowywanie: W związku z tym, że olej kokosowy w zależności od temperatury przechowywania może zmieniać swoją konsystencję (ze stałej, poprzez półpłynną po zupełnie płynną. Nie zmienia to jego walorów i wartości odżywczych. Olej należy przechowywać go w warunkach preferowanych przez użytkownika. Można przechowywać go w temperaturze pokojowej lub jeśli takie są preferencje użytkownika – w lodówce. Olej kokosowy nawet po wielokrotnej zmianie stanu skupienia nie zmienia swoich wartości odżywczych.