Kiełbasa krakowska zachwyca kruchością, którą zyskuje w procesie wędzenia i suszenia w optymalnych warunkach naszej wędzarni. Sucha krakowska ceniona jest za wyborny smak i aromat. Zamknięta w estetycznej tubie stanowi doskonały pomysł na podarunek z Polski.
Składniki: mięso wieprzowe, mięso wołowe, tłuszcz wieprzowy, sól, cukier, przyprawy, ekstrakty z przypraw, warzywa suszone, regulator kwasowości - cytrynian sodu, przeciwutleniacz - izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca - azotyn sodu, aromat. Do wyprodukowania 100 g gotowego wyrobu wykorzystano 135 g mięsa, w tym 122 g mięsa wieprzowego i 13 g mięsa wołowego.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna 999 kJ/240 kcal; Tłuszcz 14 g, w tym kwasy tłuszczowe 5,7 g; Węglowodany 1,6 g, w tym cukry 1,2 g; Białko 27 g; Sól 3,0 g.
Przechowywać w temperaturze 15-22°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu 48 godzin.