Kleik ryżowy po 4 miesiącu BoboVita 140g

  • Dodaj recenzję:
  • Cena: €2,89
  •  

    Świeże produkty osobiście przywieziemy w chłodni prosto do Twojego domu.


  • Cena €2,89
  • - +

Wskazania:
Bobovita Kleik ryżowy po 4. miesiącu to bezglutenowy posiłek przeznaczony dla dzieci od 4. miesiąca życia.


Właściwości:
Bobovita Kleik ryżowy po 4. miesiącu to pyszny posiłek, idealny dla dzieci powyżej 4. miesiąca życia. Delikatny i łagodny kleik ryżowy to świetna propozycja na początek rozszerzania diety dziecka. Jest to produkt bezglutenowy, nie zawierający białka mleka krowiego i wzbogacony w witaminę B1. Witamina B1 sprzyja prawidłowemu metabolizmowi energetycznemu i funkcjonowaniu układu nerwowego. Kleik zawiera łatwo przyswajalną skrobię. Nie zawiera za to składników modyfikowanych genetycznie (GMO) - podobnie jak wszystkie inne produkty dla niemowląt i małych dzieci na rynku polskim. Może być przygotowany z dodatkiem wody, mleka modyfikowanego (np. Bebiko 2 lub Bebilon 2) lub preparatu mlekozastępczego. Może także stanowić energetyczny dodatek do zupki jarzynowej jako uzupełnienie diety dzieci zdrowych oraz dzieci wymagających stosowania diet specjalnych.


Skład:
Składniki Bobovita Kleik ryżowy po 4. miesiącu: mąka ryżowa 99,9%, witamina B1 (tiamina).

Wartość odżywcza w porcji (20 g) kleiku + 200 ml mleka modyfikowanego: wartość energetyczna 899 kJ/214 kcal; tłuszcz 6,2 g, w tym kwasy nasycone 2,6 g; węglowodany 34 g, w tym cukry 17 g; błonnik 1,5 g; białko 4,4 g; sól 0,09 g; witaminy: tiamina 0,26 mg (52%RWS*); składniki mineralne: sód 35 mg.

*RWS - referencyjna wartość spożycia

Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnej zawartości sodu.


Stosowanie:
Przygotowując Bobovita Kleik ryżowy po 4. miesiącu zawsze postępuj zgodnie z instrukcją właściwego przygotowania. Zanim przystąpisz do sporządzania posiłku dla dziecka, umyj dokładnie ręce i upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać są czyste. Krok 1: przygotuj 200 ml mleka modyfikowanego zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudź do temperatury 40 st. Celsjusza. Krok 2: wsyp powoli do mleka 20 g kleiku (ok. 5 łyżek stołowych). Krok 3: mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji; odczekaj chwilę aż kleik zgęstnieje. Krok 4: Sprawdź temperaturę; gotowy kleik podaj dziecku lub pozwól spróbować samodzielnego jedzenia łyżeczką.