W otuleniu dymu z drewna buku i jabłoni, zawieszona na leszczynowych laskach, wędzi się wyborna Kiełbasa swoja. Przyprawiona czosnkiem, cebulą, majerankiem i pieprzem, stanowi specjał o wielowymiarowym smaku i aromacie, prawdziwą perełkę wśród wędlin. Produkt tradycyjny wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, cukier. Do wyprodukowania 100 g gotowego wyrobu wykorzystano 125 g mięsa.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1215kJ/ 293kcal; Tłuszcz 24 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9 g; Węglowodany 1 g, w tym cukry <0,5 g; Białko 19 g; Sól 1,65 g.
Pakowano w atomosferze ochronnej. Przechowywać w temperaturze 2-6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Waga opakowania może się różnić o +/- 5% ze względu na naturalny proces pakowania.