Zachwyca swym wyjątkowo delikatnym smakiem gotowanego mięsa z kurczaka, choć z pewnością to nie jedyny atut, którym przekonuje do siebie wielu smakoszy. Wysoka zawartość fileta – aż 84,1% - sprawia, że jest to produkt bardzo popularny wśród naszych Klientów. Swoją złocistą barwę, kiełbasa, zawdzięcza delikatnemu wędzeniu dymem bukowo – olchowym. Klienci uwielbiają jej soczysty i delikatny smak – chętnie przyrządzają ją na grillu. Doskonale sprawdzi się, także, podana na ciepło, jako dodatek do zup, jako pyszny składnik leczo.
Kiełbasa drobiowa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona z dodatkiem białka sojowego.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej
Składniki: mięso z piersi kurczaka 84,1%, woda, sól, skrobia, białko sojowe, ekstrakt drożdży, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; aromat, stabilizator: cytrynian sodu; błonnik pszenny bezglutenowy, substancja konserwująca: azotyn sodu; jelito wieprzowe.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, seler, mleko łącznie z laktozą.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 456 kJ/109 kcal; tłuszcz 4,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g; węglowodany 1,8 g, w tym cukry 0,5 g; białko 16 g; sól 2,1 g.
Po otwarciu opakowania spożyć w terminie nie dłuższym niż 48 godzin przy zachowaniu warunków przechowywania zapisanych na etykiecie
Przechowywać w temperaturze 2-8°C