Podwawelski klasyk, przyrządzany z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Kiełbasa poddana została procesom wędzenia i parzenia oraz wzbogacona staranie skomponowaną mieszanką przypraw, dzięki którym pachnie i smakuje tak apetycznie.
Składniki: mięso wieprzowe 83%, woda, sól, białko wieprzowe, przyprawy, ekstrakty przypraw, hydrolizat białka rzepakowego, ekstrakt z aceroli, sok z buraka czerwonego, cukier, glukoza, warzywa suszone, substancja konserwująca - azotyn sodu, stabilizator - cytrynian sodu, aromaty.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1020kJ/ 245kcal; Tłuszcz 21 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8 g; Węglowodany 1,9 g, w tym cukry <0,5 g; Białko 13 g; Sól 2 g.
Pakowano w atomosferze ochronnej. Przechowywać w temperaturze 2-6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Waga opakowania może się różnić o +/- 5% ze względu na naturalny proces pakowania.