Surowa, suszona kiełbasa wołowa o pikantnym charakterze. Chorizo jako rodzaj kiełbasy pochodzi z Hiszpanii, stąd też jej ognista natura. Chorizo, niezwykle aromatyczna wędzona kiełbasa, sprawdzi się zarówno jako samodzielna przekąska, przystawka, dodatek do sałatki czy leczo.
Składniki: mięso wołowe, sól, cukry (glukoza, sacharoza), przyprawy, regulator kwasowości - lakton kwasu glukonowego, substancja konserwująca - azotyn sodu, azotan potasu, przeciwutleniacz - izoaskorbinian sodu, aromaty. Do wyprodukowania 100 g wyrobu gotowego zużyto 160 g mięsa wołowego.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna 1260 kJ/ 304 kcal; Tłuszcz 16 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,4 g; Węglowodany 4,1 g, w tym cukry 4,1 g; Białko 32 g; Sól 4,4 g.
Przechowywać w temperaturze 2-15°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu 48 godzin.