Właściwości:
Kaszka mleczno-ryżowa o smaku waniliowym jest wartościowym i łatwym do przygotowania posiłkiem zawierającym mleko modyfikowane. Kaszka jest produktem doskonale zbilansowanym pod względem składników odżywczych i dostosowanym do wymagań wiekowych dziecka. Dostarcza niezbędnych witamin( A, D, E, K, C, B1,B3, B6, B12) oraz składników mineralnych. Przeznaczona jest dla dzieci po 4 miesiącu życia, także będących na diecie bezglutenowej.
Skład:
kaszka ryżowa - 38%, mleko modyfikowane - 32,4% [odtłuszczone mleko w proszku, odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz roślinny (zawiera lecytynę sojową ), węglan wapnia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B1, B6, A, kwas foliowy, biotyna, D3, K1, B12), dwufosforan żelazowy, siarczan cynku, siarczan miedzi, jodek potasu], cukier, odtłuszczone mleko w proszku (z mleka), maltodekstryna, tłuszcz roślinny (zawiera lecytynę sojową), naturalny aromat waniliowy, aromat - wanilina.