Kaszka mleczno-ryżowa 3 owoce po 6 miesiącu BoboVita 230g

  • Dodaj recenzję:
  • Cena: €3,29
  •  

    Świeże produkty osobiście przywieziemy w chłodni prosto do Twojego domu.


  • Cena €3,29
  • - +

Opis
BoboVita, kaszka mleczno-ryżowa 3 owoce, 230g to środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Dla niemowląt po 6. miesiącu życia i małych dzieci. Kaszka mleczno-ryżowa BoboVita to pełnowartościowy posiłek, zawierający cenne minerały i witaminy, potrzebne dziecku do przyswajania nowych umiejętności i dostarczający mu energii do zabawy. Produkt o owocowym smaku, nie zawiera glutenu. Powstał ze starannie dobranych składników, pochodzących od zaufanych dostawców.

Skład
Mąka ryżowa 44 %, mleko modyfikowane 39 %, (odtłuszczone mleko w proszku, odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka), oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy), lecytyna sojowa), cukier, owoce 4 % (platki bananowe 3,3 %, morela w proszku 0,3 %, pomarańcza w proszku 0,3 %, banan w proszku 0,1 %), witaminy i składniki mineralne (C, E, tiamina (B1), B6, A, biotyna (B7), D, wapń, żelazo, jod), maltodekstryna, naturalne aromaty owocowe.

Maltodekstryna jest nośnikiem owoców w proszku oraz witamin.

Właściwości
Kaszka mleczno-ryżowa, o smaku wieloowocowym, BoboVita to smaczny mleczny posiłek, polecany do urozmaicenia diety niemowląt po 6. miesiącu życia. Zawiera mleko modyfikowane odpowiednie do wieku dziecka, będące cennym źródłem białka. Dodatek 3 owoców: bananów, moreli i pomarańczy, nadaje kaszce pyszny owocowy smak. Zawarte w produkcie żelazo i witamina C wspomagają układ odpornościowy, a wapń i witamina D3 są niezbędne w prawidłowym wzroście i rozwoju kości i zębów. Witamina B1 jest istotna dla poprawnego metabolizmu organizmu i odpowiedniego funkcjonowania układu nerwowego.

Przeznaczenie
Kaszka mleczno-ryżowa, 3 owoce BoboVita to pyszny mleczny posiłek, rekomendowany do urozmaicenia diety niemowląt po 6. miesiącu życia.

Sposób użycia
Przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania. Zanim przystąpisz do sporządzania posiłku dla dziecka, umyj dokładnie ręce i upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać są czyste.

1. Zagotuj wodę i odmierz 160 ml, wlej ją do miseczki i ostudź do temperatury ok. 40°C.
2. Powoli wsyp 40 g kaszki (około 5 łyżek stołowych).
3. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Poczekaj chwilę, aż kaszka zgęstnieje.
4. Przed podaniem, sprawdź temperaturę posiłku. Gotową kaszkę podaj dziecku lub pozwól mu spróbować samodzielnego jedzenia łyżeczką.

Nigdy nie odgrzewaj i nie podawaj resztek posiłku, który jadło dziecko.

Przeciwwskazania i środki ostrożności
Dla zdrowia dziecka istotna jest urozmaicona i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Komponując jadłospis kieruj się zasadami żywienia i rekomendacją lekarza.
Pamiętaj o higienie ząbków Twojego dziecka.
Po otwarciu torebki zużyj zawartość w ciągu 3-4 tygodni.
Produkt przechowuj w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej.