Delikatny, kruchy kabanos klasy Premium, przygotowywany z mięsa jeleniego z dodatkiem łopatki i boczku wieprzowego. Po wędzeniu zimnym dymem jeszcze przez kilka dni nabiera specyficznej, cenionej przez koneserów kruchości. Produkt wyróżniony znakiem Jakość, Tradycja.
Składniki: mięso z jelenia, mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, sól, cukier, substancja konserwująca - azotyn sodu. Do wyprodukowania 100 g wyrobu gotowego zużyto 135 g mięsa, w tym 75 g mięsa z jelenia i 60 g mięsa wieprzowego.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1612kJ/387kcal; Tłuszcz 32 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g; Węglowodany 1,9 g, w tym cukry 0,6 g; Białko 23 g; Sól 3,4 g.
Pakowano w atmosferze ochronnej. Przechowywać w temp. 8-12°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Waga opakowania może się różnić o +/- 5% ze względu na naturalny proces pakowania.