Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, podsuszana, osłonka jelito baranie. Produkt bezglutenowy.
Składniki: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, maltodekstryna, cukier, warzywa suszone, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca - azotyn sodu. Do wyprodukowania 100 g gotowego wyrobu wykorzystano 150 g mięsa wieprzowego i 10 g tłuszczu wieprzowego.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna 1730 kJ/415 kcal; Tłuszcz 31 g, w tym kwasy tłuszczowe 12 g; Węglowodany 2,8 g, w tym cukry 1,9 g; Białko 31 g; Sól 3,2 g.
Powstanie białego nalotu jest naturalnym procesem zachodzącym podczas przechowywania. Przechowywać w temperaturze 15-22°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu 48 godzin.