Kabanos, a po naszemu gazdowski snurek, to dobrze znana i lubiana zakąska. Kabanosy wieprzowe z Bacówki przyrządzamy z selekcjonowanego, średnio rozdrobnionego mięsa, nie zapominając o szczypcie przypraw dla doskonałego, idealnie pikantnego smaku.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, maltodekstryna, cukier, warzywa suszone, substancja konserwująca - azotyn sodu, aromaty. Do wyprodukowania 100 g wyrobu gotowego zużyto 165 g mięsa wieprzowego.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1830kJ/ 440kcal; Tłuszcz 33 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g; Węglowodany 4,8 g, w tym cukry 1,9 g; Białko 31 g; Sól 3,3 g.
Pakowano w atomosferze ochronnej. Przechowywać w temperaturze 8-12°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Waga opakowania może się różnić o +/- 5% ze względu na naturalny proces pakowania.