Gołka mini to tradycyjny ser otrzymywany z najwyższej jakości mleka pozyskiwanego z czystych górskich terenów. Swój nietuzinkowy smak i aromat zawdzięcza pochodzeniu oraz procesowi naturalnego wędzenia.
Górskie Specjały z Zakopanego powstają z mleka pozyskiwanego z czystych górskich terenów, a produkowane są w samym sercu Tatr w należącym do Grupy MLEKOVITA i usytuowanym wśród rozległych łąk, lasów i czystych wód Podhalańskim Zakładzie Produkcyjnym o wieloletniej tradycji w wyrobie serów. Gołka mini wędzona, tradycyjny ser prosto z polskich gór, jest znakomitą propozycją do bezpośredniego spożycia, w miniporcji doskonałą na przekąski, deskę serów, do zapiekania na grillu czy patelni, a także jako składnik sałatek. Dostarcza organizmowi cennego łatwo przyswajalnego białka, a także wapnia, soli mineralnych, witamin i mikroelementów.
Wyjątkowy regionalny smak ceniony w całej Polsce.
-Produkowany z mleka pozyskiwanego z czystych górskich terenów.
-Dostępny w miniporcji - 160 g to 4 minigołki.
-Znakomity do bezpośredniego spożycia, jako składnik przekąsek, przystawek i sałatek oraz na ekskluzywną deskę serów.
-Idealny do zapiekania na grillu czy patelni, doskonały do podania z żurawiną.
Ser parzony, dojrzewający, wędzony.
Składniki: mleko, sól, stabilizator - chlorek wapnia, kultury bakterii.