Krupniocki, w śląskiej tradycji podawane na wszelkich rodzinnych uroczystościach, dziś królują także w codziennym jadłospisie. Przyrządzamy je z kaszy jęczmiennej, według sprawdzonej receptury. Wspaniale smakują zarówno pieczone, jak i grillowane.
Składniki: woda, skórki wieprzowe 27%, kasza jęczmienna 17%, krew wieprzowa 11%, cebula, podroby wieprzowe 7%, przyprawy, sól, cukier, warzywa suszone, aromaty.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 702kJ/ 170kcal; Tłuszcz 9,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5 g; Węglowodany 12,5 g, w tym cukry 0,6 g; Białko 8,5 g; Sól 1,02 g.
Przechowywać w temperaturze 2-6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Waga opakowania może się różnić o +/- 5% ze względu na naturalny proces pakowania.